Lasertherapie voor hond en kat

In Nederland wordt er steeds meer met lasertherapie voor dieren gewerkt. Dit omdat het zulke mooie resultaten geeft. Ik heb de laser aangeschaft omdat ik het een prima toevoeging aan chiropractie vind. Maar je kunt ook los een laserbehandeling voor je hond of kat afspreken. Ik maak gebruik van de 7 Watt High Power Laser van HPLT. 

 De laser zorgt voor ontstekingsremming, pijnvermindering en stimuleert wondgenezing door op celniveau te zorgen voor het optimaal functioneren van de verschillende cellen.

In de praktijk wordt laser therapie bijvoorbeeld ingezet bij arthrose van de gewrichten, zenuwpijn, hernia, oorontstekingen, hotspots, slecht genezende wonden, triggerpoints in de spieren en peesproblemen.

Vaak is het bij chronische aandoeningen aan te raden te starten met een reeks behandelingen; 2x in de week gedurende 2 tot 3 weken, zien we verbetering dan behandelen we daarna 1x in de week. Zo proberen we af te bouwen tot een behandelinterval waarbij uw hond of kat nog voldoende resultaat laat zien. Dat ligt meestal in de buurt van 1 x per 4-6 weken.  

Ook oudere honden die stram zijn en slecht ter been zijn enorm geholpen met lasertherapie. Zo voelen ze zich nog wel comfortabel op hun oude dag.