Consult Chiropractie

Wat kunt u verwachten bij een consult?

Bij een eerste consult wordt er na binnenkomst een uitgebreide anamnese afgenomen terwijl uw dier aan de nieuwe omgeving en mij kan wennen. 

Daarna onderzoek ik uw dier orthopedisch, neurologisch en vervolgens chiropractisch. 

Ik bespreek de bevindingen en behandel chiropractisch. Soms is een hele behandeling te intensief voor uw dier. Dan zal ik eerder stoppen en in overleg een nieuwe afspraak plannen om nogmaals te onderzoeken en te behandelen. (Het zenuwstelsel kan overprikkeld raken en dan doe je meer kwaad dan goed als je doorgaat) 

Ik vraag u ook altijd om niet een lange wandeling te maken voor u naar mij toekomt met uw hond want dan zit uw hond ook eerder aan zijn of haar taks.

Bij katten is het altijd een verrassing hoe een eerste consult verloopt. Sommige katten zijn lastig te onderzoeken of behandelen, maar de ervaring leert dat met rust en kalmte een hoop gedaan kan worden. En soms moet de kat eerst zelf ervaren hoe zijn of haar lichaam op de chiropractische behandeling reageert.

Na afloop van het eerste consult bespreek ik nogmaals mijn bevindingen en raad ik bijna altijd een vervolgafspraak aan. Dat heeft er mee te maken dat, vooral bij problemen die al langer spelen, de spanningen in de spieren en banden rondom de plek die vastzat weer makkelijk terugkomen. Een gewricht kan in ongeveer 14 dagen weer vast gaan zitten en dat kunnen we makkelijk voorkomen door binnen die tijd nogmaals te behandelen. Het kan net dat extra duwtje betekenen voor het klachten vrij en weer soepel bewegen.

Bij een 2e consult ga ik minder uitgebreid op de anamnese door. Uiteraard gaan we wel in op hoe uw dier heeft gereageerd op de eerste behandeling. Daarna zal ik weer chiropractisch onderzoeken en behandelen. 


Wat kunt u verwachten na een consult?

De chiropractische behandeling zorgt voor afname van pijn, toename van de beweeglijkheid in het gewricht, ontspanning van de spieren rondom de behandelplek, toename van de doorbloeding, verbeterde werking van het zenuwstelsel en daardoor verbetering van het welzijn van uw dier.

Na afloop van de behandeling is het goed om het dier wat beweging te geven. Minimaal 10 minuten rustig wandelen. Uw dier kan door de manipulaties en het vrijkomen van toxinen de volgende dag spierpijn hebben. De wervels en spieren moeten wennen aan de nieuwe situatie en het dier kan zelfs wat kreupeler lopen dan voor de behandeling. Dit effect houdt meestal niet langer dan drie dagen aan. Het is daarom belangrijk uw dier de eerste dagen na de behandeling niet te zwaar te belasten en gedoseerde, rustige beweging te geven.